Blog

Dáte si hamburger, pizzu nebo třeba těstovinový salát?

 

Pamatuji si ty dlouhé fronty, když se v Ostravě objevil první McDonald’s.  Hamburger, hranolky s kečupem nebo majonézou, Cola s ledem, zmrzlina.  Fronty byly hodně dlouhé a já jsem tam trpělivě stál s ostatními.  Teď tam zajdu spíše výjimečně. Ne, že bych byl vybíravý.  Naopak.  Jsem vzorný strávník a sním, co je přede mne položeno.  Jen si vzpomeňte na ty červy a kobylky co jsem jedl v Číně. Prostě možností, kde se najíst, přibylo.  Proč ale o tom píšu.  Možnosti stravování naší univerzity jsou omezené.  Máme menzu, které se někdy daří méně, někdy více. Máme bufety, prodejny a teď i kavárničky.  Objevily se také automaty s bagetami.  Přesto stále slýchávám, že to není ono, že to nestačí.  Taky ale máme jedno patro menzy, které se nám kromě nějakých těch večírků nedaří rozumně využít.  Nápad zní, nabídnout tuto plochu profesionálům, kteří by tam mohli vařit.  Zřídit tam jednu trochu lepší restauraci.  Doplnit ji o nějaký ten, jak se česky říká, fast food.  Možná by to mohlo být oživení našich stravovacích zvyklostí a hlavně možností.  A taky bychom na tom mohli něco i vydělat. Přeci jen, nevyužít plochu druhého patra menzy mi připadá jako velká škoda.  Tak co vy na to?